لب ها از مهمترین و جذابترین اجزای چهره به شمار میآیند که مدل و الگوی آنها میتواند زیبایی صورت شما را به شدت تحت تأثیر قرار دهد. در سالهای نه چندان دور داشتن لبهای باریک و قیطونی نشانهای از لطافت و زیبایی بود، اما در حال حاضر بزرگ و حجیم بودن این عضو صورت اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. به هین دلیل ما در مقاله حاضر به دنبال آن هستیم تا بدانیم چگونه لبهای بزرگتری داشته باشیم و از این طریق اعتماد به نفس خود را به طرز قابل توجهی افزایش دهیم.
دلایل کوچک بودن لبها
کوچک بودن لب ها میتواند ناشی از دلایل بسیار متنوع و متعددی باشد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
-
ژنتیک
یکی از اصلی ترین دلایل کوچک بودن بودن لبهای انسان، مربوط به عوامل ژنتیکی و ارثی است. در واقع این عامل را میتوان یکی از مهمترین دلایل کوچک یا قیطونی بودن لب ها به شمار آورد.
-
افزایش سن
همان طور که با بالا رفتن سن، خطوط و چین و چروکهایی بر روی چهره ظاهر میشود، کلاژن و الاستین لبها نیز کاهش یافته و به مرور زمان باعث چروک خوردن و کوچک شدن لب ها میشود. این اتفاق دقیقا بعد از 45 سالگی شروع شده و به تدریج هم افزایش پیدا میکند.
-
عوامل محیطی
از دیگر عوامل مؤثر در کوچک شدن لب ها، عوامل محیطی مانند تابش اشعه های UVA و UVB خورشید، سیگار کشیدن، کم آبی بدن و مواردی از این قبیل هستند.
-
تغذیه نادرست
کاهش استفاده از برخی ویتامینها و مواد غذایی مانند ویتامین C میتواند نقش به سزایی در کوچک شدن تدریجی لبهای شما داشته باشد.
روشهای طبیعی برای بزرگتر کردن لبها
در حال حاضر روشهای طبیعی برای پر کردن لب ها در دسترس است که به سادهترین ره های ممکن و بدون نیاز به انجام عملیات پزشکی میتوان لبهای برجسته و خوش فرم خود را در معرض نمایش قرار داد. از مهمترین این روشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1)مرطوب سازی و مراقبت از لبها
یکی از راه های بسیار آسان برای حجم دهی لبها و رفع چین و چروک، استفاده از مرطوب کننده لب ها و همین طور ماسکهای خانگی است. شما با خرید بالم لب به ویژه بالم لب های حجم دهنده میتوانید به راحتی لبهای جوان تر و پرتری داشته باشید. این محصول اصولا حاوی درصد معینی از هیالورونیک اسید است که آب میان بافتی را به خود جذب کرده و بافت آن قسمت از لب ها را حجیمتر نشان میدهد. به علاوه استفاده از راهکارهای خانگی برای زیبایی لبها مانند افزایش حجم لب ها با دارچین و وازلین و موارد این چنینی نیز به طور موقت میتواند لبها را قلوهای و بزرگ تر نشان دهد.
2)تکنیکهای آرایشی
یکی دیگر از پاسخها به این سؤال که چگونه لب های بزرگتری داشته باشیم، استفاده از تکنیکهای خاص آرایشی در این زمینه است. به عنوان مثال در ابتدا میتوانید لب های خود را با کرم پودر یا کانسیلر بپوشانید. خط اصلی بالای لب های خود را با مدادی به رنگ پوست خودتان بکشید. سپس با مداد هم رنگ رژ لب خود اطراف و درون لبها را پر کرده و از یک رژ لب همرنگ با خط لب خود استفاه کنید. در نهایت نیز با استفاده از یک براق کننده لب کار خود را تکمیل نمایید.
3)تغذیه و سبک زندگی سالم
یکی دیگر از ترکیبهای طبیعی برای لب های نرم، استفاده از اسکراب لب برای پرتر شدن آن، مانند اسکراب شکر قهوهای، روغن خراطین، دارچن و… است. علاوه بر آنکه رعایت یک سبک زندگی سالم مانند کاربرد مرتب سبزیجات و آب فراوان نیز میتواند تأثیر زیادی در حجیمتر شدن لبها داشته باشد. زیرا در این صورت آب بدن شما به میزان کافی تأمین شده و اثر خود را در چهره شما نیز نشان میدهد.
روشهای غیر طبیعی برای بزرگتر کردن لب ها
در سالهای اخیر با گسترده شدن علم پزشکی در حوزه زیبایی، شاهد تغییرات بسیار زیاد و متنوعی در این زمینه بودهایم. یکی از این تغییرات نیز استفاده از روشها مختلف برای حجیم و بزرگ تر نشان دادن لب ها بوده است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
1)تزریق انواع فیلرها
در پاسخ به این سؤال که چگونه لبهای بزرگتری داشته باشیم، میتوان به روشهای غیر طبیعی مانند تزریق فیلر و لیفت لب برای افزایش حجم نیز اشاره کرد. تزریق ژل یا فیلر لب یکی از روشهای کاربردی غیر تهاجمی است که با استفاده از آن میتوان لبهای خود را به فرم و حجم دلخواه خود درآورد. علاوه بر این بهتر است بدانید که تزریق فیلر فقط نتیجه ای مانند حجیم کردن لبها را بر عهده نداشته و آنها را لیفت و جوانتر نیز میکند.
در این روش هیچ خبری از بخیه و موارد این چنینی نبوده و تنها با استفاده از یک سرنگ مخصوص، ژل هیالورونیک اسید به داخل بافت لبها تزریق می شود. بهتر است بدانید که ماندگاری این روش دائمی نیست و با توجه به نوع و کیفیت ژل، پوست و بدن افراد با یکدگیر متفاوت است. با این حال متوسط ماندگاری این روش چیزی میان 6 تا 8 ماه خواهد بود.
2)جراحی
از دیگر روشهای خدمات زیبایی لب و حجیم کردن آنها که در مقایسه با راههای قبلی نسبتا سخت تر بوده اما تأثیر آن دائمی است، جراحی کردن لبها خواهد بود. در حال حاضر روشهای جراحی کاملا با یکدیگر متفات بوده و با توجه به نیاز و سلیقه افراد مورد استفاده قرار میگیرند که عبارتند از:
جراحی با ایجاد برش داخل دهان
در این حالت برش دقیقا در پشت لبها انجام میگیرد، بافت پایین لب ها به بالا منتقل شده و حجم آنها افزایش مییابد. این شیوه تنها به افزایش حجم لبها کمک کرده، هیچ تأثیری در ظاهر آن ها ایجاد نمیکند و جای بخیه و اسکار نیز بر روی چهره باقی نمیماند.
جراحی لب با ایجاد برش مستقیم
در این روش ابتدا برشهایی از ناحیه بیرونی بر روی پوست لب بالایی ایجاد شده و پوست به طرف بالا کشیده میشود تا فاصله لب بالایی با بینی پر شود. در انتها نیز این برشها بخیه زده میشوند و فرم لبها تغییر میکند.
جراحی با ایجاد برش در زیر بینی
در این نوع جراحی نیز درست در زیر بینی و قسمت فوقانی لب بالایی برش هایی جهت لیفت لب ایجاد خواهد شد. این شیوه بیشتر برای افرادی توصیه میشود که فاصله لب و بینی آن ها زیاد است که در این صورت علاوه بر کم شدن این زاویه، لیفت لب برای افزایش حجم نیز به راحتی انجام میگیرد.
جراحی کناره لبها
هدف از جراحی در این مورد برجسته و حجیم کردن لبها نیست. در واقع این نوع عمل برای کسانی انجام میشود که به صورت ژنتیکی یا در اثر افزایش سن، کناره و گوشه لب هایشان از حالت طبیعی خارج شده و بیشتر به سمت پایین تمایل دارد. پس از انجام این جراحی و لیفت گوشه لب، چهره فرد جوان و بشاشتر به نظر می رسد.
کاربرد پروتز
یکی دیگر از پاسخ هایی که میتوان به این سؤال داد که چگونه لبهای بزرگتری داشته باشیم، جراحی لب با استفاده از پروتز خواهد بود. پروتز در اینجا یک ایمپلنت یا ماده سیلیکونی است که به منظور برجسته سازی و حجیم کردن لب ها مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع در این روش پس از ایجاد برشهای کوچک، این ماده سیلیکونی در یک یا هر دو لب قرار داده میشود. این شیوه را در مقایسه با روشهای دیگر میتوان تهاجمی تر به شمار آورد اما در مقابل، دوام و مانداگاری بالاتری هم دارد.
گرفت لب
گرفت لب در واقع نوعی پروتز طبیعی است که به فرم دهی و زیباتر کردن لبها کمک زیادی میکند و البته انواع مختلفی هم دارد. برای انجام این نوع جراحی، از چربی و بافت های زیر جلدی مانند قسمت ران یا شکم استفاده میشود. پروتز طبیعی در مقایسه با مدل مصنوعی انعطاف پذیری بیشتری داشته و واکنشهای آلرژیک بسیار کمتری را ایجاد مینماید.
نکات و هشدارها برای حجیم کردن لب ها
به طور کلی انجام کارهای مرتبط با پوست و زیبایی همواره نیازمند رعایت نکات متعددی خواهد بود تا از ایجاد مشکلات بعدی جلوگیریگردد. به همین دلیل ما در ادامه به معرفی نکات مهم و هشدارهایی در این خصوص میپردازیم:
حساسیتها و عوارض جانبی
در حالت کلی انجام روشهای طبیعی حساسیت ها و عوارض خاصی را به دنبال نخواهد داشت. در مقابل انجام فیلر و جراحی لب میتواند مشکلات و عارضه های مختلفی مانند موارد زیر را ایجاد نماید:
عوارض احتمالی تزریق فیلر لب
- عفونت
- درد و خونریزی در محل تزریق
- حجیم شدن بیش از حد لب ها
- عدم تقارن لب بالا و پایین
- احتمال بروز واکنش های آلرژیک
- تغییر رنگ لب ها
- جابهجایی فیلر و انتقال آن به بخش های دیگر صورت
عوارض احتمالی جراحی
- عدم تقارن لبها
- ایجاد عفونت
- درد و کبودی
- تورم (تا 24 ساعت بعد کاملا طبیعی است)
- باقی ماندن جای بخیهها
- احساس ناخوشایند در زمان صحبت کردن یا خندیدن
مراقبتهای طولانی مدت
از جمله مراقبتهای همیشگی باید به استفاده مدوام از مرطوب کننده لبها برای جلوگیری از خشکی و ترک خوردن آنها، لایه برداریهای منظم، کاربرد ضد آفتاب و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
تغذیه مناسب و آبرسانی
همواره داشتن یک رژیم غذایی مناسب که ترکیبی از انواع مختلف ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز باشد و همچنین نوشیدن آب کافی میتواند در رفع چین و چروک لبها و داشتن لب های برجسته و خوش فرم نقش به سزایی را ایفا نماید.
پرهیز از عادات آسیب زا
در ادامه برای ارائه پاسخی دیگر به این سؤال که چگونه لبهای بزرگتری داشته باشیم، باید به این مورد اشاره کنیم:
- پرهیز از عادت های مضر مانند مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی آسیب زا
در واقع این راه یکی از سادهترین روشهایی است که به شما کمک میکند تا از چروک شدن و کوچک به نظر رسیدن لبهای خود جلوگیری کنید.
جمعبندی در خصوص راهکار های حجیم کردن لب ها
هدف ما در مقاله حاضر این بود تا بدانیم که چگونه لب های بزرگتری داشته باشیم و روش های رسیدن به این منظور کدام هستند. در ابتدا دلایل کوچ بودن بودن لب ها مانند عوامل ژنتیکی، تغذیه نادرست، افزایش سن و عوامل محیطی را بیان کردیم و پس از آن به معرفی روشهای مختلف بزرگ کردن لبها پرداختیم.
روش های طبیعی مانند کاربرد تکنیک های آرایشی، مرطوب کردن لب ها، تغذیه مناسب و روش های غیر طبیعی همچون تزریق فیلر و جراحی لب. در این میان، این موضوع که کدام یک از این شیوه ها بهتر و مناسب تر هستند، کاملا به نیازها و شرایط شخصی هر فرد مربوط میشوند. بنابراین راه درست این است که با آگاهی کامل و شناخت نتایج و عوارض احتمالی روشهای مختلف بهترین تصمیم را بگیرید.